Skolestart

Alle børn født i 2008 skal begynde i kommunens børnehaveklasse eller på anden måde følge undervisning fra august 2014. Du kan skrive dit barn op fra d. 1. oktober 2013 til d. 1. februar 2014.

Skriv dit barn op digitalt

Skoleindskrivning for børn, der er født i 2008, åbner op den 1. oktober 2013. Alle forældre med børn i skolestartsalderen vil desuden modtage en folder med posten.

Klik her for at skrive dit barn op til skole

 

Fra 2013 blev det obligatorisk at anvende en række digitale selvbetjeningsløsninger, herunder skoleindskrivning. Det betyder konkret, at du skal bruge NemID for at kunne skrive dit barn op til skole.  

Husk, at du skal bruge NemID for at indskrive dit barn i skole.

Åbent hus på skolerne

Der er en række åbent-hus-arrangementer, hvor du kan komme ud og besøge skolerne i Holbæk Kommune.

Se dato for åbent hus på din skole

Undervisningspligt

I Danmark har vi undervisningspligt. Det vil sige, at dit barn skal modtage undervisning. Undervisningen skal senest skal begynde i august det år dit barn fylder 6 år.

Dit barn skal tilbydes en plads på distriktsskolen.

Hvis man ikke ønsker distriktsskolen

Der er mulighed for at vælge en anden skole end distriktsskolen. I så fald skal du kontakte skolelederen på den skole, hvor du ønsker dit barn optaget. Det gælder både, hvis der er tale om privatskoler og folkeskoler i andre distrikter eller kommuner.
Dog skal du huske, at du stadig skal opskrive dit barn via linket øverst på siden.

Udskydning af skolestart

Hvis du ønsker, at dit barns skolestart skal udskydes i et år, skal du kontakte skolelederen på dit barns distriktsskole, der skal tage stilling til, om det kan lade sig gøre. Det skal være særlige forhold, der gør, at et barns skolestart udskydes.

SFO-tilmelding

Du skal huske at melde dit barn til SFO, hvis du ønsker at benytte det tilbud. Det sker IKKE automatisk ved skoleindskrivelse.

Klik her for at læse mere om SFO

Læs mere om Frit skolevalg

Gå til Borger.dks side om skolestart

Læs mere om obligatorisk selvbetjening


Senest opdateret
02.12.2013

Ansvarlig redaktør
Louise Wetendorff Seehusen