Det frivillige engagement sprudler

16.05.2012
Tirsdag aften stod i frivillighedens tegn. Over 100 medlemmer fra foreninger og andre frivillige organisationer var samlet på Holbæk Bibliotek, hvor de med stor entusiasme og interesse kastede sig over oplæg, workshops og snak på kryds og tværs.

Fakta

Byrådet har nedsat et politisk projektudvalg, der skal arbejde med frivillighed i kommunen. Projektet går under titlen ”Frivillighedseksperimentariet” og skal arbejde med at finde nye løsninger, metoder og samarbejder på tværs af kommune og frivillige organisationer.

Det er netop besluttet at forlænge arbejdet i Frivillighedseksperimentariet, så det gode arbejde kan fortsætte indtil årets udløb.

Læs mere om:
Frivillighedseksperimentariet

Jørgen Topsøe ved frivilligmesse

Da alle fremmødte var kommet godt på plads i bibliotekets lille sal, gik Jørgen Topsøe til mikrofonen. Jørgen Topsøe er formand for Holbæk Kommunes frivillighedseksperimentarium. Han fortalte, at han glædede sig som en gal til aftenens program og var glad for at se de mange fremmødte. Han understregede samtidig, at frivillighed og frivilligt arbejde ikke er en ny opfindelse - men et vigtigt element, som vi skal styrke og have mere af.

Formand for Udvalget for Kultur og Fritid, Emrah Tuncer, overtog herefter pladsen bag mikrofonen og agerede guide gennem Holbæk Kommunes forskellige tilbud til foreninger og andre frivillige. Hjælp til udstyr, uddannelse, nye tilbud og fundraising var enkelte af hans nedslag. Også Emrah Tuncer understregede vigtigheden af frivillighed og pointerede, at der er blads til endnu mere frivilligt arbejde i Holbæk Kommune.     

Aktiviteter tiltrækker, relationer fastholder
Efter at have ryddet buffeten for små, lækre retter, var deltagerne klar til at fortsætte aftenens program. Susanne Larsen, der er præsident i Røde Kors, fortalte om deres erfaringer med at rekruttere frivillige. Hun pegede også på, at velfærdssamfundet betyder, at vi ikke føler os forpligtet til at yde omsorg for hinanden, og at det kan betyde ensomhed og fremmedgørelse. Frivillighed er, i følge Susanne Larsen, svaret på denne udfordring. Hun havde desuden det glade budskab, at mange gerne vil være frivillige, men at de rette aktiviteter, gode relationer og rum til udfoldelse er afgørende.

Susanne Larsen, præsident for Dansk Røde Kors

Herefter stod den på workshops med forskellige oplæg og snak over bordene. Der var tre af slagsen:

Snak ved messe

Aftenen sluttede med messestemning i bibliotekets foyer. Politikere og kommunale medarbejdere stod på forskellige stande og gav gode råd om alt fra lokaleansøgninger til samarbejde på tværs af foreninger. Og at dømme efter snakkelysten, var aftenen en succes. Eva Nielsen fra Friluftsrådet havde da også fået nogle gode redskaber med sig:

- Jeg kom i dag, fordi det er svært at få frivillige - især de unge. På workshoppen blev vi introduceret til en hjemmeside, hvor man kan komme i kontakt med unge frivillige. Det ser spændende ud, så jeg vil gå hjem og foreslå vores bestyrelse, at vi søger nogle unge til at lave shelterture, for det kan være en måde at få dem introduceret til friluftsliv og frivilligt arbejde i øvrigt, fortalte hun.

Søg selv unge frivillige eller frivilligt arbejde på projektfrivillig.dk

Snak ved stand på frivilligmesse       

Tilbage

Senest opdateret
18.06.2013

Ansvarlig redaktør
Mette Feldberg