Spring til indhold

Hjælp med at stoppe smittespredning

Med appen smitte|stop har vi nu alle mulighed for at være med til at stoppe udbredelsen af COVID-19.
21.09.2020

Med appen smitte|stop har vi nu alle mulighed for at være med til at stoppe udbredelsen af COVID-19.

Smittesporingsappen smitte|stop kan downloades og bruges af danskere, der ønsker et digitalt værktøj til kontaktopsporing i tilfælde af smitte med COVID-19. Det har været afgørende, at appen lever op til det højeste niveau af privatlivsbeskyttelse og datasikkerhed – og derfor er der også valgt en teknologi, hvor data om borgeres kontakter ikke indsamles centralt.

Med smitte|stop kan du nemt give besked til andre brugere af appen, som du har været tæt på, hvis du bliver testet positiv med ny coronavirus. Til forskel fra anden smitteopsporing kan du i appen give besked til personer, som du ikke kender, og som du derfor ikke på anden vis kan advare om, at de muligvis har været udsat for smitterisiko, så de kan blive testet.

Hvis du i appen får besked om at have været tæt på en person, der er testet positiv, skal du følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger og bl.a. blive hjemme og blive testet hurtigst muligt.

Læs mere om appen, og hvordan du downloader den.

Det er frivilligt at hente og bruge smitte|stop

Det er frivilligt, om du vil downloade og bruge smitte|stop. Du skal i appen selv give tilladelse til, at appen deler oplysningen med de personer, som du har været tæt på, og personen kan ikke se, hvem du er, hvor eller hvornår de har været tæt på dig. Håbet er, at mange danskere vil tilvælge appen, da den kan være et vigtigt bidrag til at stoppe smittekæder.

Jo flere, som vælger at bruge appen som et supplement i kontaktopsporingen, jo flere smittekæder kan vi få brudt tidligt og dermed holde epidemien under kontrol.

Husk, at du med appen alene hjælper med at stoppe smittespredningen hos andre, som også bruger appen. Hvis du testes positiv for ny coronavirus, er det derfor vigtigt, at du også tager kontakt til familiemedlemmer, venner mv., som du ved, at du har været i nær kontakt med.

Smitte|stop er udviklet af Sundheds- og Ældreministeriet, Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut, Styrelsen for Patientsikkerhed, Digitaliseringsstyrelsen og Netcompany.



Feedback

Sidst opdateret

02.06.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin