Spring til indhold

Holbæk får ny uddannelsesstation for finansøkonomer

PRESSEMEDDELELSE | Til sommer får unge i Nordvestsjælland kortere vej til at studere en videregående uddannelse, der åbner døre til job inden for finanssektor, controlling og økonomistyring. Det sker, når den toårige finansøkonomuddannelse starter i Holbæk. 25 lokale virksomheder står allerede klar med tæt samarbejde og praktikpladser.
07.01.2019

Erhvervsakademi Sjælland udbyder uddannelsen i en helt ny uddannelsesstation, som netop er godkendt af uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers. Ministeren kalder initiativet mellem EASJ, Holbæk Kommune og virksomhederne en konkret løsning på behov for uddannelse af kvalificeret arbejdskraft uden for de store byer.

”Det er godt, at vi på en fleksibel måde giver unge i Nordvestsjælland nogle nye muligheder for uddannelse. Samtidig er uddannelsesstationen med til at løse et konkret behov for kvalificeret arbejdskraft for virksomhederne i området. Regeringen vil give bedre muligheder for at tage en uddannelse uden for de store byer, og jeg er glad for, at Erhvervsakademi Sjælland, kommunen og virksomhederne er gået sammen om at løse en konkret udfordring,” siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

Glæde i Holbæk Kommune

Det glæder borgmester Christina Krzyrosiak Hansen, at uddannelsen kommer til Nordvestsjælland. Planen er, at den skal huses på Holbæk Studie- og Uddannelsescenter, som er et sted, hvor Holbæk Kommune stiller rammer til rådighed målrettet relevante uddannelser, der ellers ikke udbydes i området.

”Det er en rigtig glædelig dag for Holbæk Kommune. Finansøkonomuddannelsen er efterspurgt af både de uddannelsessøgende og af erhvervslivet, så det er meget positivt for hele Nordvestsjælland, at vi nu får uddannelsen. Sjælland har færrest uddannelsespladser i forhold til indbyggertal, og her i Nordvestsjælland har vi færrest på Sjælland. Det lave uddannelsesniveau skyldes blandt andet, at mange er nødt til at flytte for at få en uddannelse. I Holbæk Kommunalbestyrelse arbejder vi derfor på at tiltrække flere uddannelser til vores område. Så stor tak til erhvervslivet, Holbæk Erhvervsforum, vores nabokommuner for at bidrage til processen. Og tak til Erhvervsakademi Sjælland og Uddannelses- og Forskningsministeriet for at tro på Holbæk som uddannelsesby. Nu skal vi så arbejde sammen for at gøre uddannelsen til en succes. Uddannelsen skal lokaliseres sammen med sygeplejerskeuddannelsen, så vi for alvor får skabt et samlet studiemiljø på Holbæk Uddannelses- og Studiecenter,” fortæller borgmester Christina Krzyrosiak Hansen.

Finansøkonomer er professionelle praktikere

”Vi er glade for det gode samarbejde med Holbæk Kommune og Holbæk Erhvervsforum om at få uddannelsesstationen op at køre. Det bliver et eksperimenterende uddannelsesmiljø, der blandt andet vil arbejde med både online og klassisk undervisning. Vi gør meget ud af at koble teori med relevant praksis i undervisningen, og vores studerende kommer i praktik i 12 uger. Allerede nu står godt 25 virksomheder i Holbæk og omegn som sagt klar til at tilbyde projekter og praktikpladser til de studerende. Det er flot!,” pointerer rektor for Erhvervsakademi Sjælland Ulla Skaarup.

Hvordan ansøger man om Finansøkonom på uddannelsesstationen i Holbæk?

”De unge kan søge ind på uddannelsen til kvote 2-fristen den 15. marts eller den endelige frist den 5. juli. Uddannelsesstationen i Holbæk bliver tilknyttet Erhvervsakademi Sjællands Finansøkonomuddannelse i Næstved. De studerende i Holbæk vil derfor kunne tage dele af uddannelsen i Næstved, de vil skulle arbejde tæt sammen med Holbæks virksomheder om uddannelsens praktiske forløb og de får også glæde af EASJ’s online undervisningsformer og digitale læringskoncepter,” forklarer rektor Ulla Skaarup og opfordrer alle interesserede til at læse om uddannelsen på Sjællands Erhvervsakademis hjemmeside og kontakte en studievejleder for flere detaljer.

Find nærmere oplysninger om uddannelsen 



Feedback

Sidst opdateret

09.10.2023

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin